Hald Internasjonale Senter

Hald Internasjonale Senter

Det enkle er ikke alltid det beste

Les hva Maria skriver om sine opplevelser fra Uganda. 
Les mer ved å trykke på linken under.
(Tekst og foto: http://marieiuganda.blogspot.com/ )

I helgen har vi vært på Focus (Laget) sitt leirsted som ligger i Gerenge ca. en time utenfor Kampala rett ved Victoria-sjøen. Det var helt fantastisk vakkert der, men veldig anderledes enn et leirsted i Norge.

Oppgaven for helgen var å pløye et stykke jord og plante gress der, pluss plante hekk rundt området. Dette var på studentenes eget initiativ. Så vi var nå der, ca 70 ungdommer tilsammen og skulle pløye jord med håndredskaper. Min første tanke var; huffameg for et slit. I Norge kunne vi gjort dette på et par timer, en mann og en traktor. Her bruker de 70 folk og en hel dag!
Planting av hekk


Pløying og planting av gress


Det hadde nok gått fortere å bruke maskiner, men den følelsen av felleskap var helt ubeskrivelig. Man kommer sammen så mange ungdommer og gjør noe sammen, jobber for et felles mål, og alle hjelper til med godt humør helt til alt arbeidet er gjort.

Vi i Norge har mistet evnen til å glede seg i arbeidet. Vi bare gleder oss til å bli ferdig, eller leiter etter måter å sno oss unna på. (her er det jo selvsagt også snakk om personlighet. Jeg hadde løyet hvis jeg skrev at alle ver kjempegira hele tiden...) Alle jobbet sammen og hjelpte hverandre. Utrolig flott å oppleve!

Last updates from Interact 2016-2017